Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Neil Verhagen wint NEC Formula Renault 2 0 in Assen, Richard Verschoor P2, Opmeer P4

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 00:33

De door Red Bull Racing gesteunde Amerikaan Neil Verhagen scoorde zaterdag zijn eerste overwinning in de Formula Renault in de derde ronde van de Formula Renault Northern European Cup op het TT-Circuit van Assen tijdens de Gamma Race Day. De zestienjarige Amerikaan nam snel de leiding en passeerde MP Motorsport teamgenoot Richard Verschoor bij de eerste bocht. Een reeks van snelle rondes zorgde ervoor dat de jonge Amerikaan stevig aan de leiding ging.

2017 NEC Formula Renault 2 0

Verhagen's teamgenoot Verschoor kon het gat sluiten tot drie tiende van een seconde die de leider had maar kwam net tijd te kort voor een overwinning op eigen bodem. Tijdens de slotfase finishte de Fransman Charles Milesi knap op P3 na een late inhaalrace in zijn tweede Formula Renault race. De strijd om P4 werd beslist in de laatste meters, waar de Nederlandse coureur Jarno Opmeer de Amerikaan Michael Benyahia afhield en de vierde plaats opeiste.