Autosport NL • BRL V6

Collé Racing houdt hoofd koel en wint op RaceWay Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 augustus 2012 13:13

Colle Racing hudt hoofd koel en wint

Collé coureurs Danny van Dongen en Marcel Peters zetten topprestatie neer in tropische omstandigheden op Raceway Venray. Ondanks de temperaturen, ver boven de 35 graden, kwamen er ruim 10.000 race fans naar Raceway Venray om daar het Stockcar-event van het jaar, de World Cup races, te aanschouwen. Op de ½ mile oval kwamen de Collé Rental & Sales coureurs Danny van Dongen en Marcel Peters aan de start voor hun races in de BRL-V6. Op de ¼ mile oval werd de onderlinge strijd aangegaan in de Stockcar F1 en Stockcar F2 om de befaamde World Cup titel 2012.

Al vroeg in de ochtend werden de vrije trainingen verreden, gevolgd door de kwalificatie. De zeer ervaren Jacky van de Ende was iedereen te snel af en pakte 0.165 seconde op Danny van Dongen, die als 2e eindigde. Marcel Peters, net als Danny van Dongen, bezig aan zijn 1e BRL-seizoen, noteerde een keurige 8e tijd, hetgeen hem startrij 4 opleverde bij de eerste race.

Colle Racing

Race 1
Twintig warme ronden stonden te wachten voor de BRL coureurs. Het was close racen en stuivertje wisselen in de top 5. Jacky van der Ende, met ruim 7 jaar BRL ervaring, pakte de 1e overwinning in dit raceweekend, nipt gevolgd door Collé coureur Danny van Dongen. Derde werd Jeroen Reijntjens. Marcel Peters bleef hangen in het middenveld waardoor hij niet snel naar voren kon doorsteken, hij eindigde als negende.

Race 2
In deze race was er een felle strijd gaande tussen de coureurs Danny van Dongen en Jacky van der Ende. Daarachter vochten 5 coureurs, waaronder Marcel Peters, om de 3e plaats. De Collé Rental & Sales coureur Danny van Dongen kwam enkele meters te kort voor de winnaar Jacky van der Ende. Marcel Peters, die een goede race reed, werd 4e net achter Milko Tas.

Finale race
De finale race was een kopie van de tweede race. Jacky van der Ende kwam een halve seconde voor Danny van Dongen, bezig aan zijn 3e BRL weekend, over de finishlijn. De jonge Marcel Peters presteerde zeer sterk en behaalde de laatste podiumplek.

Dagklassement BRL-V6
1. Jacky van der Ende 70 punten
2. Danny van Dongen 61 punten Collé Rental & Sales BRL-V6 Team
3. Milko Tas 47 punten
4. Marcel Peters 45 punten Collé Rental & Sales BRL-V6 Team
5. Barrie Maessen 31 punten

Ook op de zondag was het heet, zeg maar gerust té heet. Laat staan voor de coureurs die met nog hogere temperaturen te kampen hadden in hun BRL-V6 race bolides. Maar het was dé dag voor het Collé Rental & Sales BRL-V6 Team. De monteurs hadden de 2 BRL-V6 bolides optimaal geprepareerd en afgesteld op deze warme temperaturen, met als beloning plaats 1 en 2 in het dagklassement van zondag. Frans Collé is dan ook vol lof over het hele team: “Iedereen heeft super gewerkt en ik ben trots op de resultaten”. Ondanks deze tropische weersomstandigheden waren er opnieuw spectaculaire races te zien en werden de vele genodigden van Collé beloond met top races.

Race 1
Negentien BRL-V6 bolides verschenen op dag 2 aan de start. Opnieuw ging het er fel aan toe, maar op een faire racewijze. Jacky van der Ende pakte alweer met minimale voorsprong op Danny van Dongen de overwinning. De ervaren Barrie Maessen wist de 3e plek veilig te stellen, nét voor de tweede Collé Rental & Sales coureur Marcel Peters.

Race 2
Deze race was net als op de zaterdag een onderlinge strijd tussen de twee kemphanen Jacky van der Ende en Danny van Dongen. Na 13 rondes moest Jacky van der Ende zijn BRL-V6 aan de kant zetten waardoor Danny van Dongen de koppositie kon overnemen en deze veiligstelde tot aan de finish. Voor Danny is het de 2e overwinning in de BRL-V6. Marcel Peters eindigde door een nipte voorsprong van slechts enkele centimeters als 3e voor Jeroen Reijntjens.

Finale race
In deze finale race waren de rollen anders verdeeld. Nu was het de jonge Duitser (en kersverse vader) Marcel Peters van het Collé Rental & Sales BRL-V6 Team iedereen te snel af. Hij pakte de overwinning vóór de zeer ervaren Jacky van der Ende en Danny van Dongen. De overwinning wordt door Marcel opgedragen aan zijn pasgeboren dochter Maya. De nummers 4 tot en met 9 (Joep Hendriks, Patrick van Eck, Dick van der Donck, Thomas Grosse en Stephan Driessen) zaten allemaal binnen 1 seconde.

1. Danny van Dongen 62 punten Collé Rental & Sales BRL-V6 Team
2. Marcel Peters 58 punten Collé Rental & Sales BRL-V6 Team
3. Jacky van der Ende 47 punten
4. Barrie Maessen 43 punten
5. Patrick van Eck 36 punten

Het volgende evenement, de ‘finale races’, zal op zondag 30 september op Raceway Venray worden verreden. Tijdens deze finale races maken nog drie coureurs kans om BRL-V6 kampioen 2012 te worden.