Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari pakt 1-2 tijdens de 6 uur van Bahrein, Aston Martin GTE-Am kampioen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2017 07:55

James Calado en Alessandro Pier Guidi hebben hun eerste titel in het FIA World Endurance Championship gepakt. De titel kwam met een mooie 1-2 overwinning voor het team van AF Corse. Het tweetal ging als leiders van het GTE-Pro klassement al de finale in Bahrein in. Zowel de coureurs van Porsche als van Ford kon het tweetal nog verslaan.

In de openingsfase van de race lagen teamgenoten Sam Bird en Davide Rigon nog aan de leiding in hun Ferrari 488 GTE, gevolgd door kampioenschapskandidaten Harry Tincknell en Andy Priaulx in de Ford GT. AF Corse koos er echter voor om haar auto’s een driedubbele stint te laten rijden, waardoor zij terugvielen in het veld.

Daarna bracht Pier Guidi de auto al weer snel terug in wedstrijd. Echter, de gele vlag die vervolgens uitgehangen werd, was gunstig voor het team. Hierdoor kon nog meer tijd gewonnen worden op de leiders. In het vierde uur werd de leiding gepakt, nadat de leidende Porsche 911 RSR uit de wedstrijd viel door een aanrijding met één van de LMP1's van Toyota.

Ondertussen viel Priaulx terug met zijn Ford. Het was vervolgens aan Calado om de leiding in het veld vast te houden en de auto veilig naar de finishvlag te brengen. De Brit liet echter teamgenoot Sam Bird passeren toen AF Corse dit aan hem vroeg. Waarna de bolides in positie 1 en 2 over de finish kwamen.

In de GTE-Am werden Paul Dalla lana, Perdro Lamy en Mathias Lauda als kampioenen gekroond. Het drietal kwam met een ronde voorsprong over de finish, nadat ze slecht waren gestart met de Aston Martin Vantage. Het team viel in de openingsfase terug naar plek 4, maar pakte in het derde uur de leiding terug in de wedstrijd. Het drietal haalde in Bahrein zowel het coureurs- als het teamkampioenschap binnen. Clearwater Racing kwam als tweede over de finish, gevolgd door de Sprit of Race Ferrari.