DTM

Mercedes-coureur Lucas Auer pakt DTM pole position op Lausitzring + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2017 11:10

Lucas Auer heeft zijn 2e pole position van het seizoen in de DTM gepakt. De kampioenschapsleider was de snelste op de Lausitzring. De Mercedes-coureur zette een tijd neer van 1.16,193 en pakte daarmee ook nog eens 3 seconden voor het kampioenschap.

2017 DTM

Al vroeg in de 20 minuten durende sessie dook de Oostenrijker onder de eerder door Rene Rast in de Audi neergezette snelste tijd. In zijn laatste vliegende ronde verbeterde Auer zich vervolgens nog eens met 0,105 seconden, waarmee hij als eerste mag vertrekken tijdens de eerste wedstrijd. De coureur heeft zichzelf dus in een mooie uitgangssituatie gep het circuit waar hij 12 maanden geleden zijn eerste DTM-overwinning pakte. De Mercedes-rijder krijgt op de eerste startrij collega Robert Wickens naast zich die zijn eerste punten van het seizoen pakte.

Ook Maxime Martine dook uiteindelijk onder de tijd van Rene Rast en zette zich op de 3e plek naast de Audi-coureur op de 2e startrij. Het tweetal wordt gevolgd op startij 3 door Timo Glock en Tom Blomqvist. Klik hier voor de volledige uitslag.