Autosport NL • Dutch GT4

Ekris Motorsport scoort twee maal een podium met de Ekris M4 GT4 op Brands Hatch

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2017 19:53

BRANDS HATCH – Na de succesvolle seizoensstart met twee derde plaatsen voor coureurs Ricardo van der Ende en Max Koebolt vorige maand op Misano zet Ekris Motorsport het succes voort tijdens het tweede evenement van de GT4 European Series Northern Cup op het circuit van Brands Hatch. In beide races op het circuit in het Britse graafschap Kent slaagden de beide rijders van het team erin om een uitstekende tweede plaats in het 31 auto’s sterke veld te behalen. “We zijn heel blij met deze prestaties. Onte Ekris M4 GT4 is zeer sterk en bewijst competitief te zijn”, aldus Stian Boers, teammanager van Ekris Motorsport. “De races waren wat chaotisch met veel safety-car-fases, wat het vinden van de juiste strategie bemoeilijkte, maar de behaalde resultaten geven aanleiding tot vreugde.”

Ekris Motorsport

Beide races werden op zondag verreden. Voor de eerste race had Max Koebolt de Ekris M4 GT4 met startnummer 8 op de tweede plaats gekwalificeerd. In de race wist Koebolt als startende rijder deze positie gedurende zijn stint vast te houden en liet het toen aan Ricardo van der Ende over om de auto op de tweede plaats aan de finish te brengen.
In de kwalificatie voor de tweede race, waarin Ricardo van der Ende de rondetijd met de Ekris M4 GT4 neerzette, waren de verschillen uitermate klein. Zo lagen de rondetijden van de auto’s op de plaatsen vier tot en met zes slechts 0,016 seconden van elkaar. Uiteindelijk behaalde Van der Ende de vijfde plaats op de grid, slechts 0,001 seconde van de auto op de zesde plaats. In de race reed de Ekris M4 GT4 goed naar voren, aanvankelijk met Van der Ende als rijder en toen met Koebolt achter het stuur om de auto over de eindstreep te rijden, waarbij het resultaat van eerder op de dag werd herhaald.

Ricardo van der Ende: “De terugkeer naar Brands Hatch brengt heel veel prachtige herinneringen naar boven. Tenslotte heb ik hier in 1999 het Formule Ford Festival gewonnen! Het is verbazend om te zien hoeveel fans mij nog herkennen. Velen van hen kwamen met foto’s die ik moest tekenen. In de vrije training hadden we wat problemen op de gebruikte banden van Misano. Daardoor konden we niet echt aan de afstelling werken. In de races verliep het heel goed. Alleen de Ginetta konden we niet bijhouden, die bleek gewoon te snel voor ons, maar voor de rest hadden we met geen enkele andere auto problemen, zoals de resultaten ook aangeven. Dat belooft was voor de komende races!”

Max Koebolt: “Elke keer dat ik in de auto zit, leer ik, en dat is voor mij belangrijk. Hier op Brands Hatch was de handling van de auto heel goed. In de tweede race boekten we goede progressie van de vijfde plaats in de startopstelling naar de tweede plek aan de finish. Natuurlijk maakten de vele safety-car-fases het moeilijk om een ritme te vinden, maar al met al zijn twee tweede plaatsen voor ons een goed resultaat.

De GT4 European Cup wordt op 10 en 11 juni voortgezet op de Red Bull Ring in Oostenrijk.