Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Monlau Competicion-Seat met Aicart, Ramirez en Bajo wint de Hankook 12H Magny-Cours

Uitgegeven door Peter Vader • 24 april 2017 06:34

MAGNY-COURS – De Monlau Competicion-Seat Leon TCR V3 DSG (#107, Jose Manuel Perez Aicart/Alba Cano Ramirez/Alvaro Bajo) heeft de tweede race van de 24H Touring Car Endurance Series powered by Hankook - the Hankook 12H Magny-Cours - gewonnen. Jose Manuel Perez Aicart reed de auto over de finish na 358 ronden op het 4,411 kilometer lange circuit, wat overeenkomt met een totale afstand van 1.579,14 kilometer.

Finish Seat wins

Drie ronden achter de winnaars eindigde de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon TCR V3 DSG (#303, Ivo Breukers/Robert Nearn/Anthony Morris) op de tweede plaats. Nog eens een ronde daarachter ging de derde plaats naar het winnende team uit de klasse SP3-GT4, de CWS-Ginetta G55 GT4 (#178, JM Littman/Philippe Salini/Patrik Matthiesen). Op de vierde plaats algemeen eindigde de Bas Koeten Racing-SEAT Leon TCR V3 DSG (#155, Kristian Jepsen/Jan Sorensen/Morten Jepsen) als derde in de TCR klasse.

Start

De Wimmer Werk Motorsport-SEAT Leon TCR V3 DSG (#226, Felix Wimmer/Matthias Kaiser/Martin Gasser/Martin Niedertscheider), die meestreed om een podiumplaats, viel na tweeënhalf uur uit vanwege een defecte versnellingsbak. De Pit Lane Competizioni-Audi RS3 LMS TCR DSG (#122, Zach Arnold/Roberto Ferri/John Filippì/Alberto Vescovi), die vanaf de derde plaats was gestart, viel drie uur voor het einde uit. Achter de CWS-Ginetta, werd de Vortex V6-GC Automobile GC10 V6 (#205, Leonard Vernet/Stephan Jaggi/Mathiu Lécuyer/Olivier Gomez) als tweede in de divisie SP3-GT4 geklasseerd. Het Franse team verloor tijd toen de auto vast kwam te zitten in een grindbak en kwam uiteindelijk als zevende algemeen over de eindstreep, 18 ronden achter de klasse winnaars. De derde SP3-GT4-auto, de Semspeed-Peugeot 308 Racing Cup (#226, Anthony Lambert/Benoît Semoulin/François Semoulin) viel kort voor halverwege de race uit nadat een wiel van de auto was losgeraakt.

Impression

De QSR-BMW M235i Racing Cup (#154, Jimmy de Breucker/Mario Timmers/Rodrigue Gillion) won met vijf ronden voorsprong de klasse A3, gevolgd door de RH Race Engineering-SEAT Leon Supercopa (#147, Mark Pilatti/Malcolm Niall/Darryl Clarke). De enige auto met dieselmotor, de Winkler Tuning BMW E46 123D (#167, Markus Reitbauer/Markus Mair/Michael Winkler), eindigde op de negende plaats in het algemeen klassement.