Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Indy Lights Freedom 100 prooi voor Jack Harvey + UITSLAG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 mei 2015 19:54

Traditioneel wordt rijdt de Indy Lights de Freedom 100 op Indianapolis Motor Speedway op de vrijdagavond voor de Indy 500. Dit jaar pakte Ethan Ringel de verrassende pole position voor de belangrijke Indy Lights race.

Bij de start greep Harvey direct de leiding. Samen met Ringel liep de Brit uit op de rest van het veld. De leiders wisselden enkele keren van plek in de eerste tien ronden. Schmidt Peterson teamgenoot van Harvey en Ringel, Scott Anderson, was op weg naar voren. Anderson passeerde Sean Rayhall en Kyle Kaiser en nam zo de derde plaats over. In ronde 34 passeerde Harvey zijn concurrent voor de laatste keer. Met de hulp van de slipstream van achterblijver Spencer Pigot liep Harvey voldoende uit op Ringel. Ringel kon de positie niet meer terugpakken. Voor Carlin Racing liep de eerste ovalrace niet succesvol. Door een technisch probleem kon Max Chilton niet van start gaan. Ed Jones liep een lekke band op en crashte kort voor het einde van de race.

Harvey won de race. En doordat Ed Jones uitviel gaat Harvey nu aan de leiding van het kampioenschap. Teamgenoten Ringen en Anderson werden tweede en derde. Voor beiden coureurs was dit het beste resultaat in de Indy Lights.