Karting • Karting Diversen

Grote Nederlandse successen bij het eerste DKM op Prokart Raceland in Wackersdorf

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2015 14:27

Op het Prokart Raceland in Upper Palatine bij Wackersdorf zijn de Nederlanders erg succesvol geweest tijdens de kick-off place van het Deutsche Kart Meisterschaft. Op het 1.222 meter lange circuit was Menno Paauwe in de KZ ontketend. Hij ging na ellende in de heats in de hoogste versnelling door het veld en werd derde in race 1 en won de tweede race. Ook in de KF brulde de oranje-leeuw. Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen waren daarin ijzersterk onderweg. Verschoor won in de KF zowel de eerste als tweede finale, terwijl Van Leeuwen het oranje-succes compleet maakte met de tweede positie.

Bij de KF Junioren zorgden de Nederlandse talenten ook voor vuurwerk. Zo won Max Tubben op een geweldige wijze de eerste race en pakte Bent Viscaal een mooie derde positie. Dennis Kramp finishte als 13e, terwijl Max Weering de nodige tegenslag kende. In de tweede finale waren de kaarten anders geschut. Bent Viscaal eindigde als zevende, maar doet met de derde plaats in de tussenstand goed mee om de titel. Kramp kwam als negende over de finish en Weering als 16e. ondanks snelle rondetijden kon Tubben zijn huzarenstukje van race 1 niet herhalen.

Ook in de 125cc KZ was er Nederlands succes te melden. Menno Paauwe was wel de held van het weekend. Na crashes en tegenslag, wist hij zich vanuit kansloze positie in de herkansing naar voren te werken. In de eerste race voelde hij zich op de opdrogende baan als een vis in het water en vloog vanuit de achterhoede naar de derde positie achter Marco Zanchetta en Maik Siebecke. Ook Finn Kooijman reed sterk naar P4 gevolgd door Ricardo Romkema. Guust Specken reed zich ook de top tien binnen op de achtste plek. Stan Pex tikte aan als vijftiende, terwijl zijn broer Jorrit Pex weinig plezier beleefde aan zijn eerste finale. Het is jammer want de broers Pex waren in de trainingen razendsnel. Ook Dylan Davies kon niet zijn snelheid tonen in deze race. De Belg Thierry Delre tikte aan als 26e.

In de tweede finale greep Menno Paauwe de macht en pakte een fantastische zege. De slagroom op de taart voor de BirelArt-karter. Stan Pex reed zijn Intrepid erg knap naar de derde plek terwijl Guust Specken met de Gillard van het PdB Racing Team naar een verdienstelijke P4 streed. Jorrit Pex en Dylan Davies reden een geweldige inhaalrace en eindigden respectievelijk als achtste en tiende. Romkema, omgetikt in de beginfase, en Kooijman konden in de wisselende omstandigheden hun snelheid niet omzetten in nog een top tienklassering.

Al met al betekende de openingsrace van het DKM weer veel Nederlands succes en daarmee bewijzen deze karters, maar weer wat er een talent uit ons kleine kikkerlandje komt.