Autosport NL • Autosport NL Diversen

De kop is eraf: Mooie strijd bij eerste NK Rallycross op het Eurocircuit Valkenswaard

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2015 15:39

Na de winterstop en trainingsdag kwamen veel coureurs op zondag 12 april maar met één doel naar het Eurocircuit: de winst in het NK Rallycross mee naar huis nemen. Dit resulteerde in veel oppermachtige coureurs in de verschillende klasses waardoor de bezoekers tijdens de goed bezochte wedstrijd werden getrakteerd op mooie en spannende wedstrijden.

In de Supernationals +2000cc klasse zette Kristof Bex de hele dag de snelste tijd neer ondanks de stevige tegenstand die hij kreeg van zijn concurrentie. Steve Volders maakte het hem nog moeilijk te maken tijdens de finale maar door een slimme jokeractie van Bex in de laatste ronde pakte hij nipt de winst.

Als het aan Martijn Vanhove had gelegen was hij op weg naar de overwinning in de Supernationals -2000cc klasse. Echter gooiden technische problemen roet in het eten waardoor het aan Marc Vleeschouwers was om na een hevige strijd de winst te pakken. Patrick de Decker stelde de tweede plaats veilig en ondanks de technische problemen van Vanhove wist hij toch de laatste plaats op het podium in te nemen.

De uit Rusland afkomstige Nikita Misiulia gaf de andere coureurs het nakijken in de Super 1600 klasse. Het lukte de andere Super 1600 coureurs niet om Misiulia bij te houden wat betekende dat Peter van de Wege en Willem Veltman de tweede en derde plaats op het podium mochten innemen na Misiulia op plaats één.

Richard Huisman heeft de hele winter hard gewerkt om te kunnen knallen in de RST Junior Cup. Dit betaalde zich direct uit tijdens de eerste wedstrijd want Huisman was de hele dag onverslaanbaar. Claudia Smits mocht aansluiten op de tweede plaats met Jordi van Weert op plaats drie.

De Belgische Steve Otzer profileerde zichzelf goed op het Eurocircuit met een derde plaats in de FRC Sprinters en Superklasse klasse. Hij hoefde alleen Guy Rys en Maurice Huisman voor te laten gaan op plaats één en twee.

Han Koolen blijft verbazen in de FRC Sprintcars klasse. Na succesvolle seizoenen wist hij ook tijdens de 1e ronde van het NK de winst weer te claimen. Christiaan Spelmans pakte verrassend de tweede plaats na een minder sterk optreden tijdens de manches. De laatste plaats op het podium was voor Hans Vranckx.

Moederdag = gratis toegang!
De volgende ronde van het NK Rallycross vindt plaats op zondag 10 mei. Vanwege Moederdag zal deze wedstrijd gratis te bezoeken zijn.