Formule 1

Wat als..? Max Verstappen indrukwekkend en snelste ronde; Rosenqvist wint Macau + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 16 november 2014 10:07

MACAU – Felix Rosenqvist heeft de enerverende de F3 Grand Prix van Macau gewonnen. De Zweed kreeg de zege niet cadeau, want de race was al snel goed voor vuurwerk op het beruchte stratencircuit. Halverwege de eerste ronde crashten Blomqvist en Ocon. Daarachter klapten bijna alle rijders, onder wie ook Max Verstappen, op elkaar. Na de herstart hield de ervaren Rosenqvist zijn hoofd koel en won. Red Bull F1-talent Verstappen revancheerde zich en reed een geweldige inhaalrace. De Limburger reed de snelste ronde en eindigde op P7.

Felix Rosenqvist viel vanaf pole wel terug naar P4. Kort na de start van de vijftien ronden tellende race op het nauwe stratencircuit in Macau ging het goed mis in de Lisboa-bocht. Onder andere Europees FIA Formule 3-kampioen Esteban Ocon en Tom Blomqvist knalden op elkaar tijdens de crash en vielen uit. Yu Kanamaru eindigde bovenop de bandenstapels nadat hij was gelanceerd over de bolide van Jordan King. Het halve deelnemersveld knalde erop. Verstappen was na een raketstart vanaf de 24ste plek inmiddels flink opgeklommen, maar was één van de eerste rijders die werd opgehouden in de Lisboa-bocht na de crashes. Helaas voor hem kwam ook zijn Van Amerfoort-bolide niet ongeschonden uit de strijd.

Zijn team leverde geweldig werk door de schade bestaande uit onder meer een kapotte achtervleugel en een beschadigde rechterachtwielophanging te repareren. Zo stond Verstappen toch op de grid bij de herstart.

Hierna vocht het Red Bull-talent zich in de nauwe straten naar een indrukwekkende zevende eindpositie en zette de Van Amersfoort-coureur in zijn laatste Formule 3-race in de één na laatste ronde met een 2:11.748 ook nog de snelste rondetijd neer.

Rosenqvist, die de race al voor de vijfde maal reed, won uiteindelijk dus de 61ste Grand Prix van Macau. Op het podium werd hij geflankeerd door Lucas Auer en Nick Cassidy.

De vraag zal altijd blijven: Wat als Verstappen zaterdag in de kwalificatierace geen averij had opgelopen?