Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota Racing blaakt van zelfvertrouwen en legt de lat hoog, héél hoog

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2014 10:28

Toyota Racing legt komend weekend tijdens de 6-uursrace van Shanghai de lat voor de andere raceteams hoog, héél hoog. Toyota Racing gaat aan kop in het FIA World Endurance Championship (WEC) en is geenszins van plan zijn toppositie tijdens deze zesde race in het kampioenschap uit handen te geven.

Toyota Racing racexpress

Toyota Racing blaakt van zelfvertrouwen. In de vorige race, de 6-uursrace van Fuji die medio oktober verreden werd, eindigde de 1.000 pk krachtige Toyota TS040 HYBRID met startnummer 8 op de eerste plaats in de LMP1-klasse, terwijl de auto met nummer 7 zich het zilver toe-eigende.

Drie keer winst op rij
Het was voor Toyota Racing de derde opeenvolgende keer dat het in Fuji – op eigen grondgebied – er met de winst vandoor ging. In het algemeen klassement resulteerde dat bovendien in de huidige voorsprong van acht punten ten opzichte van nummer 2, Audi. De afstand tot nummer 3 in het klassement, Porsche, bedraagt momenteel zelfs 74 punten.

Aan kop in coureursklassement
Net als in Fuji wordt de Toyota TS040 HYBRID met nummer 8 in Shanghai bestuurd door Anthony Davidson en Sébastien Buemi. Beide coureurs gaan met 122 punten aan kop in het coureursklassement. De auto met nummer 7 wordt gereden door Alex Wurz, Stéphane Sarrazin en Kazuki Nakajima. Als dit team in Shanghai vanuit poleposition start, is dat voor de derde opeenvolgende keer.

Klinkende overwinning
Toyota Racing is er op gebrand om in China een klinkende overwinning te halen. Van de 5 races die dit seizoen al werden verreden, won het team er al 3, en finishte het zelfs 2 maal op de 1e én de 2e plek.

De WEC-race in Shanghai vindt plaats op zondag 2 november. Het is de op twee na laatste race van het felbevochten kampioenschap. Op 15 respectievelijk 30 november vinden nog de 6-uursraces van Bahrein en Sao Paulo plaats.