Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Kolf pakt podium in bloedstollende Formula Renault 1.6 race, zege Janits + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 20 oktober 2014 09:46

ZANDVOORT – Onder zeer lastige omstandigheden verraste Florian Janits vriend en vijand door de overwinning op te eisen in de derde race van het Formula Renault 1.6 op Circuit Park Zandvoort. Nadat de regen het Zandvoortse asfalt spekglad had gemaakt, droogde het wegdek tijdens de race flink op waardoor Janits iedereen achter zich hield en won.

Formula Renault 1.6 Circuit Park Zandvoort 2014

Een spannende strijd tussen Rolf Aron en Boris Kolf leek in het voordeel van de Provily Racing coureur, totdat Kolf een foutje maakte en terugviel naar de zesde positie. Een glijpartij in de Tarzanbocht en sterk rijden, bracht Boris Kolf uiteindelijk de derde positie voor Rolf Aron die de tweede podium positie innam.

Boris Kolf Formula Renault 1.6 Circuit Park Zandvoort 2014

Max Defourny behaalde net als in de tweede race een vierde positie, gevolgd door Laurents Horr. De jonge coureur van Dutt-Motorsport debuteert dit weekend in de Formula Renault 1.6 en sluit het weekend af op een schitterende vijfde positie.

Florian Janits Circuit Park Zandvoort 2014

De overige twee Nederlanders binnen het Formula Renault 1.6, Roy Geerts en Paul Sieltjes, finishten op een ronde achterstand van Florian Janits. Geerts probeerde te gokken op een snelle droge lijn door te starten met slicks, maar dat mocht niet baten. De Formula Renault 2.0 coureur finishte als tiende. Sieltjes finishte als elfde in de derde race.